dortik eva 4

RECEPT: Dvojnásobně čokoládový cheesecake. Nepečený!

Sladkou tukovou bombu jsem ochutnala u mojí kamarádky Evy, která je skvělou kuchařkou. Netušila jsem, že se cheesecake může obejít i bez samotného pečení a na chuti to přitom vůbec nepoznáte. Než se do něj ale zakousnete, nedoporučuju už nic jíst, protože dort je hodně hutný. Ale strááášně dobrý. :rose:

Pokud ho chcete vašim blízkým připravit i vy, mrkněte na recept.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

150g oblíbených sušenek

50g másla

1 lžička medu

150g mléčné čokolády

150g tmavé čokolády

250g mascarpone

250g smetanového sýra

1 lžíce moučkového cukru

kakao na poprášení

 

JAK NA TO:

Rozdrcené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a medem. Dno dortové formy vyložte potravinářskou fólií a na ní upěchujte sušenkovou směs. Nechte na chvíli zchladit. Mezitím si rozpusťte čokolády, ale každou zvlášť. Vyšlehanou směs z mascarpone, sýra a cukru rozdělte na polovinu. K jedné přimíchejte mléčnou čokoládu, k druhé tmavou. A pak už je to jednoduché. Na sušenkový základ rozetřete směs z mléčné čokolády, na ní opatrně i směs z tmavé. Po uležení (obvykle do druhého dne) poprašte kakaem.

Na dort jako bonus můžete přidat drobné ovoce například jahody, maliny, ale i nakrájený banán. A ozdobíte šlehačkou.

Dobrou chuť! :yes:

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky