pizza ořez

RECEPT: Nejlepší pizza na světě! (a neztloustnete po ní!)

Jsem milovník pizzy. Fakt velkej milovník. Ne, že bych si ji extra dávala v restauracích, ale občas si ji s mužem objednáme domů, ale už ne tak často, co jsem začala dělat domácí pizzu. Recept jsem dávala sem Domácí pizza pro vytížené ženy. Jak ale víte, tak teď hubnu a tak se jeden náš rituál, a to ten, že udělám domácí pizzu a sníme ji s manželem u televize u filmu, rozplynul. Nedávno jsem si na insta dala prosbu, že prosím o tipy na bezmasá jídla, že už mi maso leze i ušima. No a tadáá! Co se nestalo! Kolegyně mého muže, co nás čte, mi poslala recept na pizzu, kterou si doma dělává ona.

“Víš co budeme dnes k večeři mít?” volala jsem nadšeně manželovi. “Ne?” “Pizzu!!!” vyjekla jsem jako malá! A muž vidětelně při slově pizza pookřál. Pak se ale hned zarazil se slovy, že vždyť ji nesmíme. “Ale my budeme mít zdravou pizzu.” “Aha..no, tak to jsem zvědavej.” řekl teda na můj vkus dost zničeně.

No poďme si říct, že zdravá pizza zní dost podezřele, ale víte co? Možná mi leze na mozek, že mám nedostatek cukru, ALE! Ten korpus mi chutná víc než u klasické pizzy!!! Je to strašně dobrý a musíte to vyzkoušet!

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

170g EIDAM bloček

1 vejce

2lžíce Lučiny

85g mandlové mouky

sůl

pepř

oregáno

bazalka

ingredience podle vlastní chuti, které na korpus naskládáte

JAK NA TO

Nastrouhaný sýr s Lučinou dejte prohřát do hrnce. Rozteklou hmotu smíchejte s mandlovou moukou, solí, oregánem, bazalkou vajíčkem a pořádně těsto spojte. Těsto je dost lepkavé, tak ho rozválejte mezi pečícími papíry na výšku asi půl centimetru.

pizza těsto

Sejměte horní pečící papír a těsto propíchejte vidličkou a dejte péct na 180 na 15min. Pak vytáhněte a dejte na ni ingredience, které máte rádi. Pečte dalších deset min.

A chutnala i manželovi! Mimochodem, byli jsme trochu zklamaní, že pizza je malá a nebude nám to stačit, ale tohle těsto je dost syté. Byla jsem docela přejedená.

IMG_20190110_211744_resized_20190113_114327883

Recept prý původně pochází ze stránek cukrfree.cz Myslím, že tam začnu chodit, protože tyhle recepty mě začínají fakt bavit. Ale nebojte, vykrádat jim to nebudu  ;-) Tomuhle receptu ale všechna čest!

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

1 komentář

  • RECEPT – hubneme: Zelňáky, po kterých se zapráší – Matky v nesnázích
    8.2.2019 - 7:01