barvení vajíček

Nejjednodušší a nejrychlejší způsob barvení vajíček. Jsou duhová jako od jednorožce

Ruku na srdce. Patříte k těm, co mají každý rok krásná a dokonalá vajíčka? Cože? Ano? Hmmm… :wacko: Tak tento článek je pro tu druhou kategorii! Pro nás, vajíčkové amatéry, věčné začátečníky a sabotéry Velikonoc. Od té doby, co mám děti, barvím ta proklatá vejce a vždycky to je flekatý, nehezký, nakonec na to lepíme samolepky, vajíčkové návleky a zachraňujeme to, jak se dá.

Rok co rok čtu znovu a znovu, kolik stupňů má mít teplá voda, do které se dává barvivo, lámu si hlavu, jestli koupit to práškové nebo v ampulkách, a jestli bude opět modrá v odstínu, jako by to vejce bylo třikrát po smrti. Letos jsem si ale řekla, že opravdu nemám co zkazit. Level, na kterém s vejci jsem, opravdu vyšplhal na ne příliš vysokou příčku – takže nehrozí, že bych udělala ještě horší vajíčka než v předešlých letech. Takže jsem se rozhodla zkusit vykašlat se na všechny ty sklenice napuštěné různými barvami a nastříhané punčocháče na omotání.

Ubrousková metoda

Rozhodla jsem se zkusit ubrouskovou metodu. Přiznám se, že zněla až příliš jednoduše na to, aby měla dobrý výsledek, ale riskli jsme to.

JAK NA TO?

Vezmete papírovou kuchyňskou utěrku a počmáráte ji obyčejnými fixami. Klidně jen čmáranice jedna barva vedle druhé nebo cik cak nebo v pruzích nebo puntíky, zkrátka a dobře – jakkoliv! Vše je povoleno – jen žádné fixy na sklo a podobně. Počmáráným ubrouskem vajíčko obalíte, zagumičkujete a za tu delší, zagumičkovanou stranu vezmete a na vteřinu ponoříte do misky s vodou.

IMG_2612

Vytáhnete a necháte na podložce buď úplně uschnout nebo proschnout tak, aby nebylo vyloženě mokré, ale jen lehce vlhké.

Pak ubrousek roztrhnutím sundáte a hele! Duha je na světě a tedy – vypadá to fakt skvěle. Vůbec nechápu, že se to tak povedlo. Ale hlavně. Třicet vajec jsme měli s dětmi tak za 40 minut a nejen já, ale i děti byly nadšené. Pokud nejste milovníci typické klasiky, ale každý rok je to pro vás barvení utrpení, fakt to zkuste a vzpomeňte si na tento tip za rok. My do něj stopro půjdeme znovu.

IMG_2620 IMG_2618-2 IMG_2629

IMG_2628

IMG_2619

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky