Nikdy jsem nebyla velkým milovníkem hranolek, ale občas dostanu chuť na ty od Mekáče a pak si dám ráda někde v dobré restauraci nějaké jejich domácí. Třeba jako teď o víkendu, když jsme byli s mužem na večeři v Ambi. Tam je mají dokonalý. No ale co si budeme povídat! Hranolky jsou zlo!!! A rozhodně se po nich nehubne.
Strašně mě štvou v těch hubnoucích skupinách takový ty alternativy jako místo těstovin cuketové špagety nebo zrovna místo hranolek celerové hranolky.. Ok – nejsou nijak hrozný, ale fakt to chcete srovnávat s normálníma hranolkama?!
Včera jsem na ně dostala strašnou chuť (tedy jako na ty normální hranolky), vzhledem ale k tý prasící sobotě, jsem si řekla, že to nějakou tu alternativu chce. Mám moc ráda pečenou dýni. Místo hokaido mi poslední dobou dělali při dovozu potravin chybu a vozili mi máslovou. Je o něco tvrdší a tak jsem z ní zkusila udělat hranolky. Musím říct, že mě to strašně mile překvapilo! Moc mi chutnaly. Mají podobnou konzistenci jako normální hranolky a chutnaly i Emilce.
Navíc jsem ani nevěděla, že dýně obsahuje 90% vody, minimum kalorií a má spoustu vlákniny a vitamínů. Takže tyhle hranolky prostě musíte zkusit.
CO BUDETE POTŘEBOVAT
na jeden plech asi polovinu máslové dýně
sůl
olej
mletá sladká paprika
JAK NA TO:
Dýni zbavte slupky a nakrájejte ji na tenké hranolky. V míse je pečlivě promíchejte s olejem, solí a paprikou. Dejte péct na pečící papír na 200 než zezlátnou.
No a napište mi, jak vám chutnaly.