hranolk

RECEPT: Hranolky pro děti a dietáře!

Nikdy jsem nebyla velkým milovníkem hranolek, ale občas dostanu chuť na ty od Mekáče a pak si dám ráda někde v dobré restauraci nějaké jejich domácí. Třeba jako teď o víkendu, když jsme byli s mužem na večeři v Ambi. Tam je mají dokonalý. No ale co si budeme povídat! Hranolky jsou zlo!!! :wacko: A rozhodně se po nich nehubne.

Strašně mě štvou v těch hubnoucích skupinách takový ty alternativy jako místo těstovin cuketové špagety nebo zrovna místo hranolek celerové hranolky.. Ok – nejsou nijak hrozný, ale fakt to chcete srovnávat s normálníma hranolkama?!

Včera jsem na ně dostala strašnou chuť (tedy jako na ty normální hranolky), vzhledem ale k tý prasící sobotě, jsem si řekla, že to nějakou tu alternativu chce. Mám moc ráda pečenou dýni. Místo hokaido mi poslední dobou dělali při dovozu potravin chybu a vozili mi máslovou. Je o něco tvrdší a tak jsem z ní zkusila udělat hranolky. Musím říct, že mě to strašně mile překvapilo! Moc mi chutnaly. Mají podobnou konzistenci jako normální hranolky a chutnaly i Emilce.

Navíc jsem ani nevěděla, že dýně obsahuje 90% vody, minimum kalorií a má spoustu vlákniny a vitamínů. Takže tyhle hranolky prostě musíte zkusit.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

na jeden plech asi polovinu máslové dýně

sůl

olej

mletá sladká paprika

 

JAK NA TO:

Dýni zbavte slupky a nakrájejte ji na tenké hranolky. V míse je pečlivě promíchejte s olejem, solí a paprikou. Dejte péct na pečící papír na 200 než zezlátnou.

No a napište mi, jak vám chutnaly.   ;-)

hranolk

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky