Nikdy jsem ji nevařila a přitom ji miluju! Moje máma dělá skvělou kyselicu, ale vzdala jsem už napodobování jejích receptů, protože to nikdy tak nechutná a jsem z toho akorát naštvaná. Tak jsem si říkala, jak se asi dělá taková zelňačka a prostě jsem to zkusila. Výsledek mě překvapil. Je fakt dobrá a můžete ji i při dietě.
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
400g kysaného zelí
1 střední červená cibule
olivový olej
mletá červená paprika sladká
Maďarská klobása 2ks
zakysaná smetana
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
lžička rajčatového protlaku
sůl
JAK NA TO:
Na pánvi orestujte klobásu nakrájenou na kolečka, která ještě rozpůlíte, k ní po chvíli přidejte na jemno nakrájenou cibuli a restujte až chytne barvu, posypte trochou červené papriky, přidejte zelí, promíchejte, zalijte vodou (dejte jí tolik podle toho, jak hustou máte rádi polévku), osolte, přidejte malou lžičku protlaku, bobkový list, nové koření a vařte do změknutí zelí. Na konec do celého hrnce lžíci zakysané smetany. Při podávání na talíři, dejte na porci polévky malou lžičku zakysané smetany a posypte koriandrem. Jo, já vím, že k tomu možná nejde a hodí se víc petrželka, ale mně ta kombinace přijde moc dobrá!