F4556484-AAA0-49AD-8FBC-749F1245575C

Kreslení s dětmi: Co všechno se dá využít

Když se Olí narodil, plánovala jsem, že až povyroste, bude mít ve svém pokoji část zdi, na kterou si bude moci malovat. Už nevím, kde jsem to viděla poprvé, ale líbilo se mi to a do dětského pokoje mi to přijde i jako hezká dekorace. Navíc si myslím, že to dětem může dávat příjemný a útulný pocit. Když jsme to s mužem probírali, říkal, že si není jistý, jestli by syn pochopil, že může malovat jen na té jedné zdi a aby to pak nebylo doma jak po nájezdu sprejerů. :scratch: Je pravda, že už jsem slyšela od několika rodičů, kteří malování na zeď dětem dovolili, že museli pak maloval celý byt….  :rose:

Zatím teda žádnou takovou zeď doma nemáme, ale pořád se té myšlenky nevzdávám. Možná až bude Olí starší, bude víc chápat a bude už přece jenom umět nějaké kresby, tak tohle téma nadhodím znovu.  :rose:

Syn ale kreslí rád, i když ještě neumí žádný obrázek jako takový, ale kola a čáry mu jdou dobře.  ;-) Začali jsme pastelkami, později došlo i na vodovky. Doma jsem našla nějaké staré sešity, koupila blok a to nám na nějakou dobu vystačilo. Později chtěl ale už kreslit na větší plochu, tak jsem mu pořídila velké čtvrtky, jenže při naší spotřebě bych jich musela mít v zásobě kvanta, tak jsem zašla do papírnictví a koupila roli balicího papíru. Stojí pár korun, dobře se na něj kreslí a hodně toho vydrží. A nikdy bych neřekla, jak jedna role Olího zabaví. Když jsem ji prvně rozbalila jako koberec, Olí se mohl potrhat smíchy. Líbilo se mu to, tak jsme asi dva dny jen rolovali a rolovali. Dneska si roli hodí přes rameno, pak na zem a rozbalí si ji sám. Zabere nám celou kuchyň i obývák.  :rose:

Jak je to velká plocha, můžu malýmu na ni nakreslit třeba silnici, po který si pak jezdí i s auty. Jednu takovou dálnici jsme už měli.  ;-) Aktuálně u nás ale frčí lampičky všeho druhu /od veřejného osvětlení až po baterku/, kruhové objezdy a kaluže. Takže momentálně kreslíme většinou tohle. Olí je z toho tak nadšenej, že do těch kaluží po papíře i skáče a dělá, že cáká /už jen čekám, kdy si k tomu obuje i gumovky :heart: / a před několika dny si vyžádal nakreslit vanu plnou vody, do které si jako vleze a dělá, že plave.  :rose: Zatím ta jeho přání nakreslit snad zvládám, „kruháče“ už běžně dělám i s květinovou výzdobou uprostřed, ale čekám, až přijde něco speciálního a to teda nevím.  :rose:

Přemýšlela jsem taky o tabuli na kreslení, zatím nám ale ten balicí papír na zemi vyhovuje a je fajn, že se s ním dá i hodně vyblbnout. Vzhledem k tomu, že kreslením trávíme hodně času, tak to docela bodne.  ;-)

4AB3FB38-BC21-40BC-AB24-578F6548F71A

 

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky