D34758B9-2BB7-4CAE-8CD3-7DD7F2E40F02

Na co se s dětmi připravit v deštivých dnech

Koukám na předpověď na tento týden a vypadá slibně. Teploty sice nízké, ale to vyřešíme teplým oblečením a fusakem, jinak sluníčko, maximálně zataženo s občasným sluncem. Na listopad paráda!  :good:
Nevadí mi ani, když prší. Klidně může pršet celý den, když ho můžu strávit vleže s nějakou dobrou knížkou nebo oblíbeným filmem. Většinou mě stejně brzo uspí bubnování kapek do parapetu, což se pod vyhřátou peřinou poslouchá moc dobře.  :rose:

Teď jsem ale mámou a déšť mi už tak už romantický nepřipadá. Proč? Pokud počasí dovolí, chodíme s Olím denně ven. Jednak je na čerstvém vzduchu a lépe potom spí a taky má na chvíli jinou zábavu, když sleduje, co se kolem něj děje. Momentálně ho baví jeřáby a bagry, které máme kousek od domu. Možná vy, co taky trávíte s dětmi venku hodně času, si pak ale dovedete představit, jak to vypadá, když celý den nebo dokonce několik dní, prší a vy nevytáhnete paty?! Jste zavřeni doma a máte vymýšlet program, aby se vaše zlatíčko zabavilo. Občas je to docela fuška! /Pokud tedy nejedete někam do herničky. Mimochodem, na jednu dávala Terka tip v tomto článku: Tip: Ráj pro děti i rodiče./
Ale zpátky k dnešnímu tématu. Třeba minulý týden. Už od rána bylo zataženo tak, že jsem nevěděla, jestli den začíná nebo končí. Lilo jako z konve a šedá obloha ani kouskem nenaznačovala sebemenší vyjasnění. Předpověď na nejbližší hodiny a dny byla pekelná, takže nezbylo, než vymýšlet nějakou zábavu, u které by Olí vydržel. Musím říct, že si tedy sám už dost vyhraje. A kolikrát mu k tomu stačí nějaká miska nebo balónek. Je to fajn, že mezitím můžu něco rychle uklidit nebo uvařit. Ale chtít od dítěte, aby se samo zabavilo po celý den, to určitě ne. A ani nejsem typ, který by to chtěl a vydržel. Baví mě si s ním hrát a poslouchat jeho smích, když mu přijde něco legrační. :rose:

Už několikrát se mi stalo, že se mě maminky podobně starých dětí ptaly: „Prosím vás, jak ho doma pořád zabavujete? Já už nevím.“
Především to mám tak, že se s deštivými dny smířím a připravím se na několik věcí:
– Že náš byt bude večer vypadat jak po náletu celé mateřské školky.
– Že občas různé kostky a autíčka budu ještě několik dní nacházet v koši na prádlo, v pračce, v hrncích, ve skříních nebo dokonce v botách, protože má během dne dostatek času, je někde poschovávat a já pochopitelně všechno nezachytím. :unsure:
– Že občas povolím v zákazech a dovolím synovi na hraní i věci, které jsou jindy tabu.  :wacko:
– Že mu nechám déle zapnuté pohádky než obvykle /i když máme telku většinou stejně jako kulisu, protože na pohádky, kromě Chuggington, ještě nevydrží koukat/.
– Že doma přestavím nábytek, protože z polštářů stavíme domečky a bungry, kterými může prolézat a natahat si do nich hračky.
– Že manžel, když večer přijde z práce a zakopne o Olího traktor /a jsem ráda, že jen zakopne a rovnou neudělá po uklouznutí nechtěná tři salta vzad/, prohodí: „Panebože, tady to vypadá, jak když vybuchla bomba!“  :wacko:  
Má pravdu, vypadá. Za celý den se toho dá stihnout hodně, ale co bychom pro ty naše mrňouse neudělali, že jo? Není nic lepšího, než slyšet jejich smích a vidět jejich úsměv. :heart:
Jak trávíte s dětmi deštivé dny vy? Máte nějakou oblíbenou zábavu? Napiště nám svůj tip! ;-)

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky