IMG_20170412_220538_425

První noc bez dítěte: Peklo nebo ráj?

Určitě máte jednou za čas (nebo třeba pořád – k vám domů nevidím) den, kdy si chcete hodit nohy nahoru a nic nedělat! Jestli právě teď říkáte, že nemáte, tak pěkně kecáte! :D Takže nekecejte, jo? ;-)

U mě to přišlo teď (zase další oraz, já vím! Ale tentokrát to bylo jiné!!) Den, kdy jsme si s kamarádkou řekly, že totálně vypneme, děti svěříme do péče našich drahých poloviček a odjedeme na zasloužený odpočinek (teď, když to po sobě čtu, říkám si, že to skoro zní, jako bychom plánovaly odejít na věčnost, ale ne!). Jen si užít dva dny bez dětí a našich mužů, vypnout a o nikoho se nestarat.

Pro kámošku, jejíž holčičce je už rok a půl, to zas až taková novinka nebyla. Pro mne to bylo ale úplně poprvé od porodu, co jsem měla být dva dny a jednu noc bez dcery. Pochopitelně jsem se bála, jestli nebude plakat, když mě nikde neuvidí, ale vzhledem k tomu, že ji muž sbalil (teda bacha-kufry jsem pochopitelně balila já) a odjel s ní ke svým rodičům, věděla jsem, že bude mít kolem sebe spoustu lidí, které má ráda a bude o ni skvěle postaráno. Možná budu vypadat jako krkavčí matka, ale víkendu jsem se nemohla dočkat! (mimochodem, něco málo o krkavčích matkách v článku Krkavčí matky) BTW: Krkavčí matky viz fotka z auta! (a moc nás nesuďte! Naše děti milujeme)

17855345_10154368203624147_3314390717389754218_o

Zpátky k výletu! V sobotu v 9:30 ráno jsem tedy dobalila Emilce tašku k babičce a dědovi, dala pusu jí i manželovi a s jásotem (nekomentujte to) naskočila do auta ke Gábi, která mě vyzvedla. Náš cíl? Wellness hotel Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují. V minulosti jsem tam už jednou byla a moc se mi tam líbilo, takže když jsme vybíraly, kam vyrazit, říkala jsem si, že tady nebudeme chybovat. Přece nebudu riskovat!! :good:

Asi nemusím předesílat, jak to dopadá, když dvě matky, které najednou nemají povinnost vůči nikomu, jedou na výlet. Nejprve jsme si naivně říkaly, že si tam dokonce skočíme i do fitka, ale jakmile jsme dorazily, v záchvatu smíchu jsme uznaly, že to byl slabý okamžik a fitko rozhodně nevyužijeme. Takže jsme hned při příjezdu objednaly lahev Prosecca, která padla u oběda (mimochodem dokonalého oběda!!!), kde jsme do sebe naládovaly jak předkrmy, tak hlavní chody.

IMG_20170412_205241_241IMG_20170408_194547_025

Nacpané jsme se pak šly rozplácnout na masážní stůl. Masáž jsme si rezervovaly pár dní předem. Pak jsem chvíli na pokoji jásala nad moc hezkými náramky, které nám na hotelu připravili jako pozornost, aby mě vteřinu na to kamarádka (v nemilosrdně krutém záchvatu brutálního smíchu) vyvedla z omylu, že si je tam jen odložila. A že to opravdu není pozornost pro moji maličkost! Ne – nebyla jsem ještě opilá, pokud se ptáte. Jen blbá!

A protože jsme holky rozumné a věděly jsme, že máme strašně málo času si užívat, po chvilce uvážlivého přemýšlení jsme doplnily hladinku za pomoci druhé lahvinky Prosecca. Tu jsme si vychutnaly ve vířivce a bazénu. No.. a přiznávám, že jít do sauny, nás malinko, v kombinaci s bublinkama, zabilo a vytuhly jsme na lehátkách u bazénu (pojem vyvržený vorvaň dostal nový rozměr!) Stejně si ale myslím, že to bylo únavou z mateřských povinností a fakt to nebyly ty dvě lahve, co nás skolilo!! ;-)  A nebyly jsme samy! Byla tam tlupa asi sedmi ženských – evidentně taky matek, které si přijely dát relax! Myslím, že jejich program byl totožný  ;-)

IMG_20170412_205735_418

Můžu vám říct, že ten odpolední šlofík v oáze klidu byl lepší než pevné břicho v plavkách (ano-i naše bůčky jsme zhodnotily)! Vyspinkané do růžova jsme se daly do kupy a to včetně nalakování nehtů!  :yes: Užila jsem si každý tah štětcem  :yahoo: No a pak jsme v osm večer zjistily, že máme takovou mini kocovinku (to jsem nikdy, nikdy v osm večer neměla!!) Takže vývar, já pak ryba a Gábi dietně telecí na houbách se šesti :D Večer na nealku (jak kdo teda), v jednu ráno večerka a ráno nás vzbudil až budík na snídani. Přiznám se, že jsem se párkrát za noc  vzbudila a přemýšlela, jestli dostala Emilka svůj Nutrilon.

No-rozhodně netrpěla. Ráno mi přišlo video, kde dělá spokojeně paci, paci, takže jsem se šla s klidným svědomím naládovat na snídani a užít si zbytek dne. V té neskutečně nabité energii jsme dokonce natočily i narozeninové video pro kamarádku, která měla jet původně s námi ;-)

Takový výlet fakt doporučuji všem, co mají spolehlivé partnery, tchyně, tchány, maminky a tatínky, kteří nemají problém pohlídat a víte, že s nimi bude vaše dítko v bezpečí. Jedině tak si to užijete se vším všudy ;-) Tak do toho! Každá z nás to potřebuje ;-)

Pokud jste se, holky, inspirovaly a třeba byste rády i na stejné místo, tady je odkaz  ;-) Užijte si to! Hotel Rajská zahrada

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

4 Komentáře

  • Radka 30. dubna 2017 10:27

    Ahoj, mas pravdu. Je potreba si obcas odpocnout od ditete ;) My to ted taky planujem, objednali jsme si tento wellness pobyt – https://www.animod.cz/luxusni-wellness-pobyt-v-rakouskych-alpach.html tak se taky moc moc tesime.

     
    • Tereza
      Tereza 1. května 2017 23:11

      :) Tak to jsem ráda, že to vidíš stejně! ;-) Tak si to spolu užijte! :bye:

       
    • Tereza
      Tereza 1. května 2017 23:12

      Odkaz vypadá skvěle! :)

       
  • Rodiče: Kdy poprvé odjet od dítěte a na jak dlouho.. – Matky v nesnázích
    26.9.2017 - 6:01