1

Jak jsem syna přivykala na kruh

Když jsme s mužem plánovali dovolenou, hodně našich přátel z řad rodičů nám doporučovalo, abychom Olímu pořídili koupací kruh /Baby Ring/, který drží dítě u krku. /Ježiš, to zní hrozně, co?! No, ale ono to tak opravdu je. :rose: / Říkali: „Je to super věc, která se bude malýmu líbit. Bude ležet na vodě a kruh ho bude nadnášet.“ Něco málo jsem o tom už slyšela, ale popravdě, moc jsem se po něm nepídila, neboť mě nijak zvlášť nenadchl. Věděla jsem, že syn nic takového kolem krku chtít mít nebude. A už vůbec, aby v něm ležel na zádech, což by měla být správná pozice. Na druhou stranu si to kamarádi tak chválili, že jsme o tom s mužem začali uvažovat. Je to přece jen pro dítě ve vodě bezpečnější než kruh kolem pasu. A o to šlo! Odlet do tepla se blížil /tady je něco málo o tom, jak jsme se připravovali: Přípravy na dovolenou s miminkem. Co je dobré vědět a udělat?/ a do bazénu jsme pro syna něco takového potřebovali. Koupili jsme kruh o velikosti od 3 do 15 kil.

„Určitě mu ho ale nejdřív doma ve vaně vyzkoušejte, musí si na něj zvyknout,“ radili. Jenže…Olího pořád koupu v dětské vaničce, protože zaprvé z ní ještě nevyrostl a zadruhé naše velká vana je tak trochu nešikovná na to, abych z ní na syna dobře dosáhla. Proto jsme kruh pořád odkládali, až se nachýlil čas odletu a my ho bez vyzkoušení zabalili do kufru a bylo.

Na místě jsem to vymyslela tak, že bude nejlepší, aby si Oliverek s kruhem nejdřív pohrál, osahal si ho, pak ho ve vodě na kruhu povozím, aby se s ním skamarádil, a teprve potom mu ho zkusím na krk. Hraní bylo v pohodě, vozit se na kruhu taky jakž takž nechal, ale když přišla řada na krk, začal protestovat. Nevadí, že ještě nemluví, z jeho výrazu jsem přečetla každé jeho slovo: „Mámo, to si spadla z višně, tuhle věc já na krku mít nebudu!“ Ručičkama se jí snažil nejdřív sám sundat, a když to nešlo, musela jsem to udělat za něj. Pak už jsem ho nenalákala na nic. Počkali jsme s mužem do druhého dne. S obdobným scénářem jsme to celé opakovali ještě asi dvakrát, teprve pak se nechal s kruhem položit na hladinu. Řeknu vám, švanda to pro něj zrovna nebyla, ale držel se statečně.  :heart: Zbývaly asi dva dny do konce, když si na kruh začínal zvykat. Nerozlučná dvojka z nich přesto ale asi nebude. ;-)

Jestli o koupi kruhu taky uvažujete, doporučuju tedy, vyndat ho doma z krabice, nafouknout a miminku ve vaně nejdřív vyzkoušet. Ono na tom zvykání předem něco bude. ;-)

 

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky