mmms

Trapas, který nechcete: S cejchem sprosté matky

Jako dítě jsem nikdy neslyšela, aby  přede mnou nebo bráchou mluvila moje maminka sprostě. Pochopitelně jsem měla celé dětství pocit, že sprostá slova nikdy v životě neříkala a možná ani žádná nezná. No… tak teď už vím, že to není pravda (díky bohu) a taky, že bude fakt těžké, aby moje dcera měla ze mě ten stejný pocit, který ve mně vyvolávala moje máma!

Jak už víte, chodím s Emilkou na plavání a během toho plavání se zpívají různé písničky a říkadla. Zjistila jsem, že jsem úplný antitalent. Pěvecký (o tom jsem už ale psala v minulosti v příspěvku Goťťák ze mě nebude) , ale především říkankový! Většinu z těch písniček a říkadel neznám! Když pominu Zlatou bránu a Kočka leze dírou, tak mám fakt duto. A zjistila jsem, že to, co si myslím, že vím, není pravda!!

Houpy, houpy, kočka snědla kroupy? NEEXISTUJE! Jakože kočka a kroupy už nejsou?!? Už se říká: “Houpy, houpy, co si žabák koupí!!!” Co by si asi tak žabák kupoval? Není pravděpodobnější, že by prostě ta kočka sežrala ty koupy, na které natrefí?!? Oukej tedy. Dneska žabáci nakupují prostě.

To ale není tolik zásadní! Mnohem horší je song Jede jede mašinka. Bože, jak já ji nesnášela, když se to hrálo v rádiu. Možná jsem měla víc poslouchat. A nebo neměla a slyšela jsem až příliš?!? Ano.. slyšela jsem až až! Představte si tu situaci! Jsme v bazénu. Trenérka, čtyři dospělí s dětmi v náručích, chodíme do kolečka a zpíváme: “Jede jede mašinka, kouří se jí z komínka, jede jede do dáli…” a pak to přišlo! Já zpívala úplně automaticky a bez přemýšlení: “Veze samý vožralý!” Jo! myslela jsem, že mi huba upadne, když mi došlo, že dětem není ani rok a kdybych nedržela Emilku, asi půjdu dobrovolně pod vodu na tak dlouho, abych se utopila. Rychle jsem se rozhlédla a zjišťovala, kdo všechno si všimnul, že zpívám o ožralcích, co se vrací z prokalené a proflámované noci. Nevím, jak vy, ale já si fakt představuju bandu zarostlých smradlavých bezdomovců.. To se fakt k těm dětem hodí! Zmlkla jsem tedy a dělala, že neexistuji. Pokud si toho někdo všimnul, dělal, že o ničem neví – DÍKY ZA TO! A teda víte, co se tam zpívá??? “Veze samý mrňavý”. No… je to vlastně docela podobné.. ;-)

Tak se mějte! Já jdu trénovat říkanky ať to zase příště nezpackám! ;-)

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

2 Komentáře

  • Knihomilka 11. dubna 2017 13:25

    Tak teď jsem se opravdu zasmála pěkně od srdce, děkuju ☺

     
    • Tereza
      Tereza 11. dubna 2017 23:00

      Tak to mám radost!! Já díky :heart: