IMG_20170223_213524_396

První plavání: Na co nezapomenout!

Co mi udělalo za uplynulý týden radost? Bez váhání odpovídám, že první dceřino plavání vyhrává na plné čáře. :yahoo: Trochu jsme si s Emilkou počkaly. Chtěla jsem prostě vydržet až bude trochu větší. Myslela jsem si, že si to tak víc užije. A navíc se nám protáhl termín poslední dávky očkování. Chtěla jsem s ní jít až po něm.

Kam ale jít? Rozhodovala jsem se mezi dvěma místy. Samozřejmě jsem chtěla, abychom s Emi chodily plavat někam blízko. Kousek od Jiren máme Anahitu v Klánovicích a Natrix v Úvalech. Obě místa jsou autem asi 5 minut, takže vzdálenost ideální. Po telefonu jsem mluvila s naprosto úžasnými vstřícnými dámami. Jedna z Anahity, druhá z Natrixu. Od obou jsem dostala naprosto vyčerpávající info.

Přiznám se, že mě vůbec nenapadlo, že když se chci přihlásit na kurz, tak nestačí zaplatit a vyrazit plavat hned týden na to. Vůbec mi nedošlo, že ty kurzy můžou být už zajeté a musím čekat až třeba v dubnu začne další. pochopitelně můžete někde naskočit do rozjetého kurzu, ale to jsem nechtěla. Říkala jsem si, jestli tak Emi o něco neochudím.

Úplně od začátku mě lákala ta Anahita. Jenže mě asi dvakrát zvali na nějakou informační schůzku a vždycky byla ve 12h, chvíli poté, co Emilka obědvá a také jsem nemohla, protože bych pak nestihla návštěvu lékaře. Na plavání mi pak nabídli jen jeden časový termín – každý čtvrtek od 15h, což bylo taky na houby, protože mezi 15 a 16h beru kočár, jdeme se projít a dcerka spí. Nechtěla jsem jí měnit režim. Klánovice nám prostě nebyly souzené  :unsure:

No a pak mě napadlo, na doporučení čtenářky, zjistit si ten Natrix v Úvalech. Mimochodem – ten navrhoval i muž na základě doporučení kolegy z práce. A světe div se, kromě vyčepávajícího informačního a velmi milého telefonátu jsem dostala jsem dostala pozvání na plavání na zkoušku, abych věděla, jak se to bude dcerce zamlouvat. Dostala jsem na výběr hned z několika různých dnů a časů. Vybrala jsem si ten, který byl od 13h, takže naprosto ideální.

Když jsme přijely, ujala se nás paní, která mi ukázala šatnu, vysvětlila jak to chodí a pak už mě tam nechala s dalšími čtyřmi maminkami. Nové prostředí Emilku lehce znervóznilo a většinu času v šatně probrečela. Naštěstí ostatní holky tvrdily, že jsou zvyklé. Jedna z nich říkala, že její dítě prořvalo dokonce první tři lekce! Jako chápete? Tři?! “Tak to doufám, že mě nečeká!” modlila jsem se v duchu! :wacko:

Jedna zhruba stejně stará máma jako já se mě tam ujala. Vzala jsem Emouše a košíček s těmi nejnutnějšími věcmi a vyrazily jsme do sprch. Všude jsou gumové odkládací podložky, abyste si mohly dítko odložit. Před vstupem do bazénu se musíte pochopitelně osprchovat a umýt mýdlem jak sebe, tak dítě. Pak jsem sobě i Emi oblékla plavky a šly jsme na to. ;-)

Nejprve byla trošku znepokojená, že voda v bazénu je o něco chladnější než ta u nás doma ve vaně, ale jakmile začal program, kdy se cákalo, sbírala se barevná molitanová zvířátka na hladině, plačtivý zážitek ze šatny byl zapomenutý! Zapadly jsme docela v pohodě mezi “profíky” :D Jen jsme se nepotápěly. To se prý Emilka naučí příště. Ano – příště. Když jsem viděla, jak byla ve vodě spokojená, rozhodla jsem se, že nechci čekat na začátek dubna. ;-) Už se těším na další lekci!

Pokud přemýšlíte nad plaváním, tady je info, co budete potřebovat:

1.) Plavky pro dítě – jít je shánět někam do obchodu je jasná sebevražda. Myslím, že snad v každém takovém centru dětské plavky mají. Doporučí vám i velikost. Emilce je na pokusnou lekci dokonce jen půjčili. Nezapomeňte, že nohavičky plavek mají obepnout nožky – to kdyby se rozhodlo dítě uprostřed vodních radovánek na velkou, aby “náklad” zůstal tam, kde má.

2.) Osušku pro sebe i dítě

3.) Sprchový gel/mýdlo pro sebe a dítě

4.) Krém na natření dítěte po koupání

5.) Něco k snědku – pokud se plánujete po koupání zdržet nebo máte domů dlouhou cestu, zabalte prckovi něco k zakousnutí, aby nebrečel hlady.

6.) Zeptejte se, jestli zameškané hodiny propadají! Mile mě překvapilo, že když zruším lekci ještě v ten den v 8 hodin ráno, můžeme si ji nahradit jindy.  :good:

Po koupání nezapomeňte vytřít své ratolesti uši, aby v nich nezůstala voda. Malé kapesníčkové čtverečky by měly být na místě k dispozici.

Díky lekcím se pochopitelně vaše miminko nenaučí ani kraula ani prsa :-) , ale při plavání se rozvíjejí jeho pohybové a komunikační schopnosti a má mnohem větší možnost pohybu. A taky si spolu upevníte pouto  :heart:  

Kam chodíte plavat vy a kdy jsme byli na první lekci? Mimochodem, chodíte jen vy, maminky a nebo se střídáte s drahými polovičkami?  ;-)

 

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

3 Komentáře

  • Bára Šebestová 5. dubna 2017 14:46

    Dobrý den, jste spokojená v Natrixu? Mame to taky kousek celkem, tak o tomto miste uvazuju. Taky chci začít chodit plavat s malym, ale přesně jako vy čekám az bude trochu větší, mam ten pocit, ze neni kam spechat, maly teď ma 6,5 mesice. Kolik je vasi Emilce?

     
    • Tereza
      Tereza 5. dubna 2017 19:20

      Zdravím, Baru :) Jsem spokojená a akorát kupujeme další lekce. Jsou tam ochotné a milé ženské na recepci a když potřebujete lekci zrušit a nahlásíte to ještě v ten den do 8 hodin ráno, není to problém a můžete si ji pak nahradit. Takže peníze nepropadnou. Emilce je 10 měsíců. ;-) Určitě bych to zkusila. Teď se akorát zapisuje do nových kurzů, tak jim určitě zavolejte. Mně vyšli vstříc maximálně! :good:

       
      • Bára Šebestová 5. dubna 2017 22:17

        Díky,zkusíme to :good: