img_20160930_162436

Hovězí na paprikách a bazalce

A je tady další nenáročný recept. Tentokrát to sice není rychlovka co se času týče, ale je to rychlovka, co se přípravy týče, protože to hodíte do trouby a dělá se to samo. Jde to s jakýmkoliv masem. Já použila hovězí a bylo to mňam.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

5 paprik

1 červená cibule menší

hrst bazalky

2 lžíce protlaku

vodu

maso (já použila hovězí)

3 stroužky česneku

koření čubrica (ale můžete použít i cokoliv jiného podle vaší chuti)

img_20160930_162436

JAK NA TO:

Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a osmahněte na pánvi. Já použila pepř a čubricu, která je výborná nejen na maso, ale i na šopák. Vyrábí ji značka Avokádo. Do pekáče naskládejte na čtvrtky nakrájené papriky, cibuli na měsíčky, stroužky česneku, lístky bazalky, osolte a zalejte trochou vody, v níž je rozmíchaný protlak, pak na to dejte osmažené hovězí maso (polila jsem trochu i to), přikryjte alobalem a pečte dvě hodiny na 200.  ;-) Podávala jsem to se šťouchačkama, ale hodí se jakákoliv jiná příloha. Třeba kus kus.

img_20161005_003104

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 632 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky