A je tady další nenáročný recept. Tentokrát to sice není rychlovka co se času týče, ale je to rychlovka, co se přípravy týče, protože to hodíte do trouby a dělá se to samo. Jde to s jakýmkoliv masem. Já použila hovězí a bylo to mňam.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
5 paprik
1 červená cibule menší
hrst bazalky
2 lžíce protlaku
vodu
maso (já použila hovězí)
3 stroužky česneku
koření čubrica (ale můžete použít i cokoliv jiného podle vaší chuti)
JAK NA TO:
Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a osmahněte na pánvi. Já použila pepř a čubricu, která je výborná nejen na maso, ale i na šopák. Vyrábí ji značka Avokádo. Do pekáče naskládejte na čtvrtky nakrájené papriky, cibuli na měsíčky, stroužky česneku, lístky bazalky, osolte a zalejte trochou vody, v níž je rozmíchaný protlak, pak na to dejte osmažené hovězí maso (polila jsem trochu i to), přikryjte alobalem a pečte dvě hodiny na 200. Podávala jsem to se šťouchačkama, ale hodí se jakákoliv jiná příloha. Třeba kus kus.