14330848_665092430334883_2087289963_n

Jak jsem našla stoletou kamarádku

Věříte na osudová setkání? Já asi vážně začnu. Stačila mi k tomu jedna procházka s kočárkem. :good:

Než se k ní ale dostanu, vrátím se o mnoho let dozáááádu….na základní školu (počet let není nutné uvádět, no je to hodně :rose: ). Kamarádily jsme se taková parta pěti holek, co bez sebe nedala ani ránu. Tajně jsme si posílaly písemky pod lavicí a probíraly společně kdejakou blbost (tehdy samozřejmě samé důležité věci :rose: ). Tohle přátelství nám vydrželo celých osm let (abyste rozuměli, my chodily ještě na osmiletku, dneska už je myslím i devítka). Pak se naše cesty rozešly na školy a otamtud naše kroky vedly do různých koutů republiky i zahraničí.

Na školních srazech jsme se pak už nikdy společně nesešly. Vždycky některá chyběla. Až včera! A to už se dostávám k tomu, co jsem nakousla na začátku…

Včera jsem vyrazila později odpoledne s Oliverkem na už zmíněnou procházku. Vedro bylo jak v červenci a jak se tak procházíme po naší čtvrti, vidím proti sobě povědomou maminku s malou holčičkou. Blesko mi hlavou, že tuhle ženu přece znám: „To je Radka! Moje spolužačka a velká kamarádka ze základky! Ale počkat, asi ne. To není možné, ta přece žije úplně na druhém konci Čech a má už dospělého syna!“ Tahle maminka měla malou holčičku, která to kolem ní drandila na koloběžce. Ale ta podoba!

Nedalo mi to a jela jsem s kočárkem k ní. V duchu jsem si říkala, že teď zažiju buď pořádný trapas, když to bude někdo úplně jiný nebo, že najdu svoji kamarádku, kterou jsem před lety ztratila a neviděla ji dobrých dvacet pět let. :scratch: Dodala jsem si odvahy a zavolala jsem: „Radko!“ Otočila se. Byla to ona! Náhledová fotka je toho důkazem. :heart: Ta Radka ze školy, která navíc, představte si, bydlí vedle mě v baráku a už skoro dvacet let! Nemohla jsem uvěřit, že celou tu dobu žijeme vedle sebe a ještě nikdy jsme se nepotkaly. Až, když se z nás staly maminky (ona tedy už dvojnásobná).

Kafe jsme sice nestihly (na to se teprve chystáme), ale říkala jsem jí, že za článek na blog to naše osudové setkání určitě stojí. A ona na to: „Napiš tam, že jsi potkala stoletou…teda stoletou?! Ježši, ne stoletou, ale že jsi mě sto let neviděla!“ Radu, tak s tou druhou částí souhlasím! :yes:

A víte, čím mi udělala ještě radost? Je pravidelnou čtenářkou našeho blogu! Jsi skvělá! :yahoo:

 

 

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky

10 Komentářů

  • Radka Jozova 13. září 2016 08:19

    Miru,to byla nahodicka,jsem moc rada a urcite se brzy uvidime.Moc hezky jsi to napsala :good:

     
  • Lucie Cetkovic 13. září 2016 13:09

    Tak my jsme s Radkou teda zadne pisemky neposilaly, nebot jsme byly vzdy vzorne pripravene!!

    Zdravi dalsi stoleta kamaradka!

     
    • Mirka
      Mirka 13. září 2016 13:20

      :yahoo: Jo jo, ještě teď si pamatuju, jak jsem vám poslala výsledky a nakonec tu písemku učitelka sebrala mně! :wacko: Moc jsme na tebe s Radkou vzpomínaly, Luci! Doufám, že se máš hezky a že se někdy zase sejdeme všechny pohromadě! :bye:

       
  • Lenka Smutná 17. září 2016 18:41

    Jejda holky to se máte :bye: Taky bych Vás ráda viděla. Měli bychom se zase sejít – i s klukama :yes:
    Bubajda

     
    • Mirka
      Mirka 18. září 2016 21:39

      Ahoj Leni, :bye: To je super, že jsi se ozvala, za chvíli se tady sejdeme celá třídní elita. ;-) Doufám, že se máš hezky a budu se těšit, že se třeba uvidíme. ;-) pa