13838390_638729516304508_624828124_o

Vyčarujte miminku krásnou pleť. Jde to snadno!

Už týden jsme s Oliverkem z porodnice doma. Za těch pár dní jsme se hodně rychle sžili a vytvořili si denní i noční režim, který dodržujeme. Teď bych vám měla napsat, jak jsem i v noci čilá a z postele vyskakuju jak rybička. Jak v pohodě vstávám každé dvě hodiny na kojení a ještě u toho snadno plním všechna přání mého chlapečka, když potřebuje přebalit, pohladit, utišit, podat stokrát vypadlý dudlík nebo přikrýt, protože za poslední dvě minuty se v postýlce totálně odkopal. A k tomu přinést manželovi sklenici vody, protože v ložnici padá vedrem, když nechci, aby bylo na malého otevřené okno. Ano, to všechno je pravda. Každé dvě hodiny opravdu vstávám a budu vstávat tolikrát, kolikrát bude potřeba, klidně do konce života. :heart: Pravda taky je, že si někdy připadám vyschlá jak týden starý salám. Spím s nohama z postele, protože, když nakojím a Oliverka uspím, tak totálně mrtvá padám na dvě hodiny ,za vlast´a nohy už nemám sílu zvednout na postel. :wacko:   ;-)

Přes den se hlídám, abych nejedla žádné dráždivé potraviny, nic, po čem by se malý mohl osypat a měl tělíčko poseté ,sluníčky´ jak beruška. I tak se ale stalo, že měl jeden den na pleti červené skvrny a já si lámala hlavu, po čem, že to může mít. Měla jsem na sebe vztek, co jsem to za matku, že jsem určitě snědla něco, co bych neměla a po čem se malý vysypal.

Mému zoufalství udělala přítrž až dětská doktorka, ke které jsme, naštěstí, už ten den byli se synem objednaní. V návalu emocí jsem ji vylíčila, jak je to určitě po nějakém agresivním ovoci (bylo jedno, že jsem žádné takové nejedla  :scratch: :rose: ) a ona mě rázem uklidnila, když mi vysvětlila, že načervenalé flíčky, co můžou vypadat jako vyrážka, jsou ještě po porodu, kdy se pleť a kůže miminka pomalu přizpůsobuje životu.

A teď to, proč vám to celé píšu. Poradila mi, že dřív, než budu zkoušet mastičku, ať uvařím černý čaj, nechám ho dostatečně vyluhovat a pak tampónkem (třeba tím, co máme doma na odličování ;-) ) potírám malému zarudlé tvářičky. Nebudete věřit, ale za pouhou jednu noc je měl opět jak malované . Od té doby má pleť krásně čistou a jemnou. :heart:

Černý čaj má u mě zelenou a můžu ho vřele doporučit! :good:  

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky