potn

Jak mít krásné miminko aneb bojujeme s potničkami!

Strašně se mi na naší dcerce líbí ty její buclaté tvářičky. Proto se mi moc nelíbilo, když v těch vedrech, co posledních pár dní byla, se jí na nich udělala nepříjemná červená vyrážka. Potničky… Nejprve jich bylo pár, ale další den se ty mrchy pupínky namnožily! Takže co s nimi? Samozřejmě jsem chtěla, aby zmizely z povrchu zemského (tedy z povrchu kožního). Tipů jsem dostala hned několik.

Prý na to funguje ovesná koupel a pak potírat konopnou mastí, která zklidňuje. Koupila jsem obojí! (v té lékárně bych měla dostat už minimálně označení VIP – tedy “velký idiot především”) Protože klasika – po použití těchto věcí jsem výsledky po prvním dni nezaznamenala. Konopná mast o sobě dávala vědět jediným způsobem a to takovým, že šíleně smrděla! Takže po voňavém miminku ani stopy! Někdo jiný doporučuje odvar z heřmánku, ale na ten bývá spousta dětí prý alergických, takže jsem nechtěla nic riskovat.

Co ale Emilce dokonale pomohlo a výsledky byly vidět už po několika hodinách, byla rada, ke které jsem byla nejvíc skeptická a přišla mi tak trochu drastická. Dát na gázový čtvereček nebo ušní štětičky líh a potničky potřít. Líh rychle na pleti uschne a pak obličej miminka natřete Bepanthenem. Pleť sice na chvilku vypadá rudější než před tím a váš drobeček jako čerstvě vyškvařený mastný škvarek, ale za pár hodin, kdy už je Bepanthen vstřebaný, lze vidět viditelný rozdíl! Pleť je zklidněná a spousta pupínků pryč! Jen co se týče lihu, buďte opatrní. Úplně se vyhněte okolí kolem očí a opravdu toho lihu použijte minimum. Nechcete mít přece z vašeho drobečka pijana hned od začátku, no ne?  ;-)

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky