{"total_effects_time":0,"total_draw_time":0,"total_effects_actions":0,"uid":"C444AC04-E449-496B-B96C-6FCF1B9B8CBF_1459722838652","tools_used":{"crop":0,"perspective":0,"shape_crop":0,"stretch":0,"free_crop":0,"resize":0,"adjust":0,"clone":0,"selection":0,"flip_rotate":0,"tilt_shift":0,"enhance":0,"curves":0,"motion":0},"layers_used":0,"effects_tried":0,"sources":[],"brushes_used":0,"photos_added":0,"effects_applied":0,"total_draw_actions":0,"height":2048,"total_editor_time":3180,"width":2048,"origin":"collage","total_editor_actions":{"text":0,"shape_mask":0,"border":0,"square_fit":0,"lensflare":0,"clipart":0,"frame":0,"callout":0,"mask":0}}

Muži otevřeně o těhotenství. Jak to všechno vnímají?!

Je načase dát na našem blogu prostor taky mužům. Ať už nastávajícím tatínkům nebo těm, kteří už mají doma aspoň jednu ratolest. Všichni totiž mají jedno společné. Prožili nebo právě prožívají těhotenství svých partnerek/manželek, a mají tak bohaté zkušenosti a zážitky, o které se s námi podělili.

Jsem strašně ráda, že všech pět oslovených tatínků rozhovor přijalo a nikdo z nich ani na okamžik nezaváhal, jestli své soukromí odhalit nebo ne. A já jim moc děkuju, nejen za upřímnost a humor, se kterými k odpovědím přistupovali (a opravdu jsem se pobavila ;-)), ale také za vstřícnost a za to, že nevyužili mojí nabídky, že mohou odpovídat i anonymně. Díky tomu teď můžete nahlédnout i do jejich osobních rodinných archivů.

Dnes si můžete přečíst první část rozhovorů (takovou malou ochutnávku:-)) a na druhou část se můžete těšit už zítra, v úterý 5. dubna. Nenechte si to ujít, protože to bude stát za to. Vyvolení muži vám svěří například, jak svým partnerkám v těhotenství říkali nebo čím se jejich drahé polovičky nejvíc cpaly. Ale bude toho víc. ;-)

 OTÁZKY:

  1. Počali jste s partnerkou plánovaně?
  2. Jak jsi vnímal/vnímáš, když se partnerka v těhotenství začala postupně zakulacovat?
  3. Kdo u vás měl/bude mít konečné slovo při výběru jména potomka?

 

Pavel D

Pavel D. (38):

Pavel se krátce na to, co rozhovor poskytl, stal otcem dcerky Elišky. Jde o jeho prvního potomka, ze kterého se těší společně s partnerkou Lucií.

  1. Tak napůl, věděl jsem, že nebere antikoncepci, a že k tomu může dojít a došlo.
  2. Líbí se mi pořád stejně, nějaké to kilo k těhotenství patří (cca 21kg+ ;-)). Je to ohromná zátěž pro klouby a páteř, na kterou není zvyklá. Věřím, že po porodu, už kvůli jejímu pocitu, to zase shodí.
  3. Samozřejmě že já, jako v každé podobně demokraticky fungující rodině. :yahoo:

 

Vasa

Vašek (28):

Moje drahá kamarádka a parťačka Terka se na mě určitě nebude zlobit, když prásknu, že Váša je její manžel. (Teri, promiň, ale vynechat jsem ho prostě nemohla. :rose:) Už z blogu víte, že v červnu spolu čekají holčičku Emilku a tady jsou jeho odpovědi.

  1. Plánované to bylo, jestli i s rozmyslem se asi ještě ukáže. ;-)
  2. Rozdíl ve vnímání partnerky jsem si uvědomil teprve před pár dny, když jsem pozoroval, jak doma vystupuje po schodech do patra. Připomínalo to výstup expedice na himalájský vrchol. Bez šerpů a bez kyslíku. :heart:
  3. Budoucím tatínkům můžu prozradit svoji taktiku. Stačí břichu trpělivě říkat jménem, jaké jste vybrali vy.

 

IMG_0376

Michal (41):

V červnu to bude rok, co se Michal stal pyšným tatínkem dcery Štěpánky, se kterou si užívá každou volnou chvíli. Michal zatím není ženatý. Žije ve spokojeném a šťastném vztahu s partnerkou Dominikou.

  1. Ano, početí bylo plánované, ale ne tak rychlé.
  2. Nějak jsem to neprožíval, ale ke konci jsem jí už říkal, ať tolik nežere, že je jako mičuda kulatá. ;-)
  3. Na výběru jména jsme se dohodli, já vybral pro kluka a partnerka pro holku.

 

Pavel M

Pavel M. (28):

V poslední době se setkávám spíš s narozením holčičky. Pavlovi se ale podařil chlapeček – junior. Takže jméno dostal automaticky po tátovi. :yahoo: Pavel je šťastně zadaný s partnerkou Lucií a ze syna se radují bezmála už rok.

  1. Ano, syna jsme s Luckou počali po dlouhých pěti týdnech známosti. Plánovali, rozmýšleli a výjimečně jsme propadali panice a depresi následujících devět měsíců.
  2. Nijak zvlášť jsem to nevnímal, spíš si po porodu všímám, jak mi mizí před očima. Tady se spíše přímo nabízí otázka, jak Lucka vnímá mých osm kilo navíc, které ne a ne zmizet, i když už je Pavlíkovi deset měsíců. (Edit: už mám navrch těch kil deset. :scratch:;-))
  3. Partnerka se zcela dobrovolně přiklonila k mému přání, aby náš syn nosil mé jméno.

 

12947092_10209100332087636_1614743593_o

Vadim (36):

Po rozhovoru s Vadimem jsem zjistila, že jméno pro dítě se zdaleka nemusí vybírat ještě před porodem. S partnerkou Gábinou totiž svoji osmiměsíční dceru Gvendolínu pojmenovali až po narození. Všichni dohromady působí jako spokojená rodina, a to i bez oddacího listu. ;-)  

  1. Ano a zvládli jsme to, doslova, do třetího pokusu. Dvacet let jsem používal kondom a pak jsem ho třikrát nepoužil a mám Gvendu.  :yes:
  2. Myslíš, jak přibrala několik desítek kilo? ;-) Ne, vážně, přibírala postupně a pravda je, že máme i fotografii v plavkách týden před porodem. Je to pěkné. ;-)
  3. My jsme měli oba právo veta, takže já jsem partnerce zavetoval hnedle ze startu Huberta. Ale my jsme měli předvybraná jména Gvendolínu a Aidu nebo Vincenta. Ale s tím Vincentem jsme nebyli úplně sžití. Takže vlastně bylo dobře, že to byla holka. Ale hlavně, my jsme chtěli dítě pojmenovat, až ho uvidíme. A tak to i dopadlo. Máme Gvendu.

 

Foto: Osobní archivy

 

 

 

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky