DSC_4720

Pohlaví mi neříkejte!

Když jsem otěhotněla a měla za sebou úspěšně první trimestr, říkala jsem si, jestli budu mít dostatek vůle, abych si nenechala říct pohlaví miminka. Už jako malá jsem odmítala hledat po skříních vánoční dárky, protože bych měla zkažené překvapení pod stromečkem.;-) 

Mezi 17. a 18. týdnem těhotenství jsem byla na jednom z ultrazvuků a paní doktorka mi během něho povídá: „Vy už víte, co to bude?“. Vzala jsem si vteřinu na rozmyšlení a odpovídám: „No, my jsme se s manželem dohodli, že to asi nechceme vědět. Chceme být překvapeni.“ Paní doktorka se usmála a dodala: „Tak už mlčím.“ :-) Na okamžik jsem znejistěla, jestli jsem udělala dobře a v domnění, že by přece jen aspoň trošičku mohl naznačit její výraz v obličeji, jsem ze sebe vyhrkla: „Já si ale myslím, že budu mít kluka.“ Na to se opět usmála a povídá: „Tak uvidíme.“ Výsledek? Nevím nic. „Ach jo. Prošvihla jsem příležitost, ale přece jsme se takhle dohodli. Nebylo by to fér,“ běhá mi hlavou. Pravda je, že jsem po obrazovce ultrazvuku kmitala očima ze strany na stranu, ale jako absolutní laik a budoucí prvorodička jsem neměla žádnou zkušenost s tím, co by se jako mělo ukázat.

Až od kamarádky jsem zjistila, že pokud je vidět jakési kávové zrno, měla by se narodit holčička. Pokud vidět není, jde o chlapečka. Ale nám je to s manželem stejně jedno. Na miminko jsme čekali hodně dlouho, takže si jenom přejeme, ať je to naše malé štěstí hlavně zdravé. Je to možná klišé, ale ať si říká, kdo chce, co chce, tohle je zkrátka nejdůležitější. ;-)  

Zdroj foto: www.radkapipotova.carbonmade.com

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky

2 Komentáře

  • Evča 2. června 2016 14:46

    Úplně vám rozumím. S manželem jsme se taky dohodli, že si pohlaví říct nenecháme. Nikdo to nechápal a pořád jsme museli odpovídat na dotaz: OPRAVDU SI TO NENCHÁTE ŘÍCT? MY TO ALE POTŘEBUJEME VĚDĚT!
    Nic krásnějšího, než když manžel před měsícem na porodním sále řekl: JE TO KLUK!!! jsem v životě neslyšela.
    Pohlaví miminka pro nás nebylo důležité, přáli jsme si také zdravé miminko.
    Je to skvělé vydržet to a zjistit až na porodním sále. Držím palce! :bye:

     
    • Mirka
      Mirka 2. června 2016 15:04

      Evi, to je hezký, co jste napsala. :heart: My stále držíme a určitě to už vydržíme. Mně se třeba občas někdo zeptá, jestli to náhodou sama nevím a netajím, ale férově říkám, já to opravdu nevím. ;-) Přejeme si zdravé miminko a to je nejvíc! Užívejte s vaším chlapečkem! :bye: