bramboraky

RECEPT: Bramboráky bez mouky? Jde to!

Mám alergii na mouku, takže se jí snažím obejít, kde to jen jde a dopřát si tak dobroty (někdy i nezdravé ;-) ) bez ní. Bramboráky jsou toho příkladem. Když jsem měla takhle jednou zase na ně chuť, řekla jsem si: „A proč by to nešlo bez mouky?!“ Zkusila jsem to a evidentně mě na nich nic nescházelo, protože jsem zbodla hned čtyři najednou. ;-)  Co byste na ně řekli vy?

NA 2-3 PORCE BUDETE POTŘEBOVAT:

6-8 brambor (podle velikosti)

2 vejce

2 stroužky česneku

majoránka

sůl

pepř

cca 2-3 lžíce mléka

olej na smažení

kysané zelí

 

JAK NA TO:

Oloupané a umyté bramboráky nastrouháte nahrubo do mísy. Necháte vykapat a vymačkáte z nich zbylou vodu. Přidáte vejce, mléko, rozmačkané stroužky česneku, trochu soli a pepře. A posypete špetkou majoránky. Všechno smícháte dohromady. Jen pozor na to, že bez použití mouky budete mít křehčí směs. Na pečení to ale vůbec nevadí.

Na pánev s rozpáleným olejem postupně dáváte směs pomocí velké lžíce. A spodkem lžíce z ní tvarujete tenké placičky (velikost je jen na vás). Opečte je z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk z nich můžete na talíři vysát obyčejným ubrouskem.

K bramborákům chutná dobře kysané zelí. Doufám, že bude i vám?! ;-)

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky