18035344_808368102673981_658710413_n

Jak zabavit dítě v autosedačce?

Když byl Olí ještě docela malé miminko, v autosedačce nerad jezdil. Ať to byly dlouhé nebo krátké trasy, vajíčko prostě nebylo jeho oblíbeným místem k sezení. Pokaždé jsme se snažili s mužem plánovat cestu na čas, kdy měl Oliverek spát, aby mu jízda co nejrychleji utekla. Vždycky to ale nešlo, sladit s jeho režimem. Postupně, jak rostl, si ale ve vajíčku začal zvykal a vydržel i delší trasy. Teď v jeho devíti měsících je to už celkem pohoda. Kolikrát ani za celou cestu neusne, protože má zrovna hodně práce se sledováním míhajících se stromů či budov podél trasy. I tak se ale občas stane, že se chce v jednu chvíli za každou cenu dostat ze sedačky ven. Začala jsem tedy hledat způsob, jak bych synovi cestu co nejvíc usnadnila a zkrátila.

A tady je pár tipů, co zafungovalo:

  • Jak už jsem zmiňovala, určitě plánovat cestu na čas, kdy má dítě spát.
  • V autě mu zpívám jeho oblíbené písničky. Chvíli mě vydrží poslouchat, ale na dvouhodinový koncert by se mi nejspíš vyprdnul.  ;-)
  • Pak přichází na řadu taška jeho oblíbených hraček /mezi nimi i zpívající a hrající plyšáci/, bez kterých nedá ani ránu. Vozím mu je vždy s sebou a na hraní mu je střídám, abych si nevystřílela všechny trumfy najednou. Takže doporučuju dávkovat. :good:
  • Bez krabičky s dětskými křupkami už raději ani nevyjíždíme /asi vám nemusím říkat, jak taková jedna křupka dokáže dítě zabavit i na tři a půl minuty.  :yes: /
  • Od poslední jízdy máme s mužem o zkušenost navíc. Během cesty jsme si pustili árii z cédéčka Fantom Opery a k našemu úžasu Oliver chvíli poslouchal a pak si zcela spontánně začal broukat melodii společně s interprety. Propukli jsme ve velký smích, ale snažili jsme se držet, abychom synovi nekazili kulturní zážitek.  :heart: Mimochodem, zkoušeli jsme i Verdiho, ale ten u Olího neprošel. ;-)
  • Svoji roli na tom, aby dítě v autě vydrželo, má i samotná sedačka. Měla by být nejen bezpečná, ale taky pohodlná. Syn zatím ještě pořád sedí ve vajíčku Maxi Cosi, protože se do ní krásně vejde. Ale pokud vy už hledáte, která větší autosedačka bude pro vaše dítko ta nej, mrkněte na Terčin článek, ve kterém podrobně popisuje jednotlivé typy: Jak vybrat dítěti správnou autosedačku.

Na pohádky na dévédéčku jsem nezapomněla, ale ty u nás doma ještě nefrčí, takže ani v autě. J Jednou na ně ale určitě taky dojde. :rose:

Máte nějaký tip, jak zabavit dítě v autosedačce? Podělte se s námi! ;-)  

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 392 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Další příspěvky

2 Komentáře

  • rumík 20. dubna 2017 07:19

    zkuste flašku rumu.

     
    • Mirka
      Mirka 20. dubna 2017 20:44

      Tu jsem už vypila já. ;-)