20170216_231559

Jak být dokonalou manželkou

Řekněme si to na rovinu. Dokonalá žena ani muž neexistuje. I když by se mohlo zdát, že takoví jedinci kráčí mezi námi, obyčejnými smrtelníky. Tedy pardon – oni nekráčí, ale tak nějak se vznášejí na obláčku dokonalosti. Nebo často míváme z některých lidí ten pocit. A víte co? Prostě budem taky skvělí!  :good:

Pokud tedy nepadáte na hubu únavou, vždycky se můžeme alespoň nějakou maličkostí zlepšit. A pokud někdo poslední měsíc sleduje mé kroky, musí si říkat, že tvrdě a usilovně makám na tom, jak se stát puťkou domácí. Jak jinak si vysvětlit, že jsem za poslední měsíc navštívila hned dva kurzy vaření?

Jo, je to super, bylo to super, ale zavděčila jsem se těmi kurzy mému muži? NE! Vlastně jinak. Nejprve jsem se rozhodla jít na kurz thajské kuchyně. Tu miluji. Na to, naučit se čtyřchodové menu, jsem byla natěšená jako blázen. Naučila jsem se polévku Tom Yum, jarní závitky, zelené kari a nudle pad thai s kuřecím masem. “Co na tom, že manžel thajskou kuchyni nesnáší! Naučím se to, uvařím to, ohromím ho, jak je to skvělé a začne mu to chutnat!” Jo, jasně – jsem idiot.

Realita byla úplně jiná. Ale to jste čekali, že jo? Když jsem uvařila zelené kari, které je založené na pálivé zelené kari pastě, musela jsem část té dobroty dát do menšího hrnce a naředit to muži tak, že to bylo téměř nepikantní a hodnocení? “Zlati, jako víš, že na to moc nejsem. Ale je to jako dobrý, ale příště kdybys to náhodou dělala, šlo by to bez té zelené pálivé pasty?” “Jako myslíš uvařit kari bez kari? NO, TO BY TEDA NEŠLO!!!” odpověděla jsem.

Další den jsem to ale nevzdala, dokonce jsem si, když jsem byla doma sama, vyzkoušela uvařit ty pad thai nudle “na nečisto”, abych muže ohromila aspoň jimi!!! Byly dokonalé a moc mi chutnaly. No a hádejte co! Druhý den, když jsem je dělala pro manžela, jsem to prostě nějak neodhadla a vůbec nebyly tak dobré jako ten den před! Takže jsem byla úplně vytočená. I přes to, že to manžel snědl a neposlal mě s nimi do háje. Už to nezkouším. Ale začínám zvát kamarády, kteří to mají taky rádi. Ovšem oceňuji, že aspoň muž vše snědl a to se počítá. ;-)

IMG_20170216_124706_728

Když se mi z ničeho nic ozvala kamarádka a pozvala mě na kurz mexické kuchyně, neváhala jsem a pozvání jsem přijala. Mexickou miluju a měla jsem se naučit připravovat trhané maso s Chio Tortillas. No určitě znáte Chio Tortillas chipsy, ne? No tak s těmi. Jakmile jde o maso, říkala jsem si, že to muž ocení a tak jsem na to vlítla. Hned na začátku nás naučili udělat margaritu. A teď nemyslím pizzu, ale alkoholický drink! Mimochodem bylo 10 ráno – takže to bylo zřejmě na kuráž do vaření. Jinak si to nedokážu vysvětlit :yahoo:

Pak došlo na guacamole, které mimochodem zbožňuju, a nakonec došlo na trhané maso s tortilla chipsy. Když jsme začali chipsy na sebe vrstvit a prokládat surovinami a viděla jsem kuchaře, jak instruuje, že se tam má přidat chilli paprička a cibule, jásot mě přešel! Sice jsem ještě před tím zprvu jásala, jak se naučím něco nového – něco s masem, co muž ocení , mně blbcovi ale nedošlo, že jedním z důvodů, proč mexickou kuchyni miluji, je ten, že je pikantní.

received_10154294151051765

Ve chvíli, kdy jsem brala cibuli do ruky, jsem myslela, že omdlím i s ní   :wacko: No nic. Tak jsem to na kurzu s kámoškou sežrala až se nám z pantů u pusy kouřilo, jak to bylo skvělé. Je to bezva rychlovka pro nečekané návštěvy, tak pokud chcete, tady je recept.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

400g vepřového masa (vepřová plec)

1 balení Chio Tortillas

2 rajčata

2-4 chilli jalapeňo papričky

1 červená cibule

150g žlutého sýru chedar

1 nať z jarní cibulky

JAK NA TO:

Pokud chcete maso přesně cíleně péct pro tento recept, tak jej osolte, opepřete a očesnekujte a pečte v troubě ři hodiny než bude měkké. To je ovšem ta otravná varianta. Razím názor, že natrhat můžete třeba pečené maso, které vám zbylo ze včerejšího oběda a chcete si jej sníst prostě na jiný způsob. Takže: Na plech naskládejte první vrstvu Chio Tortillas, ty posypte trhaným masem, přidejte nasekané chilli papričky, nakrájená rajčata, posypte sýrem a cibulí. Pak stejným způsobem vytvořte druhou vrstvu a dejte péct na 200 na 10 minut. Po vytažení z trouby posypte nasekanou natí z jarní cibulky a můžete jíst.

received_10154294152626765

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 631 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky