IMG_20170117_220809_148

Italské rizoto se sušenými rajčaty

Tohle rizoto zatím chutnalo snad každému, komu jsem jej uvařila. Ano, přiznávám – především ženám, protože chlapi jsou prostě masožravci. Nás ale čtou především ženy, takže tentokrát na vás, chlapi, malinko prdím a dávám recept. Dnes ale ještě vyjde recept na steak, tak se těšte!

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

1 menší cibuli

1 hrnek rýže arborio

1dcl bílého vína

rozmarýn

malá kostička másla

0,5l vývaru

sušená rajčata

žampiony (ale pokud nemáte rádi houby, vybodněte se na ně!!)

parmezán

JAK NA TO:

Na drobno nakrájenou cibuli orestujte na kapce olivového oleje, přidejte rýži a chvíli opékejte. Pak zalijte vínem a počkejte až se odpaří, přidejte nakrájené žampinony/houby a rozmarýn. Zalévejte postupně vývarem a vařte než rýže změkne. Nakrájená sušená rajčata vhoďte pár minut před koncem vaření. Na konec vhoďte kousek másla. Pak už můžete nastrouhat nahoru parmezán a podávat. Je to velká dobrota. ;-)

IMG_20170117_220809_148

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 374 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

2 Komentáře

  • Michaela 16. února 2018 11:02

    Omlouvám se, ale hrozně mě irituje, když v receptu píšou podlévat vývarem apod. A kde ho jen tak mám vzít? Asi mi běžně zbývá v lednici. Nebo máte na mysli ty kupované? Tak ty bych si do jídla nedávala… :unsure:

    • Tereza
      Tereza 16. února 2018 14:00

      :D no… Kdyz vyvar mam svuj, tak ho tim podlivam :) Ale myslim, ze kdyz ho osolite a budete podlevat vodou, tak se z toho nikdo nezblazni ;-) Navic se vyrabeji i bujony bez glutamanu a pridanych dalsich hnusu ;) A jinak – Kupovane vyvary me taky neberou.

Zanechte komentář

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)