salát

RECEPT: Dokonalý salát s dýní a pečenou zeleninou

Fakt straaašně dlouho jsem vám sem nedala žádný recept. Až mě hanba fackuje! Ale tenhle salát stojí fakt za to!

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

čtvrtku dýně Hokaido

půlku lilku

červenou papriku

dýňová semínka

krémový ocet balsamico (ale obyč balsamikem nic nezkazíte)

pár cherry rajčátek

rucolu

půlku balení balkánského sýra

fenykl (dva uloupnuté „listy“)

IMG_20190722_121555_resized_20190723_115653962

JAK NA TO:

Na pečící papír na plech naskládáte na větší kousky nakrájenou dýni, lilek a papriku (tu tak na 4 díly). Dýni a lilek trošku vyválejte v trošce olivového oleje. Nesolte – pustilo by to v troubě vodu. Dejte péct v troubě na 200 do opečení. Papriky můžou být lehce i do černa. Mezi tím si vemte větší hrst rukoly a překrájejte na půl pár cherry rajčat, fenykl nakrájejte na proužky a postříkejte balsamicem. Po vytažení plechu z trouby dejte lilek a papriku do mikrotenového sáčku, zavažte ho, dejte do hrnce se studenou vodou, aby se to zchladilo a tak trochu zapařilo. Zelenina nemusí být úplně studená. Mezitím malinko vychladne i ta dýně, kterou už můžete posolit, ale nemusíte (slaný je ten sýr). Nechte ji ale na plechu ať ji nemáte do salátu úplně studenou.

Lilek s paprikou pustí nějakou vodu, vylijte ji do salátu a lilek s paprikou nakrájejte. Do salátu rozdrolte balkánský sýr, přidejte na suché pánvi hrst opražených dýňových semínek a je to!

Dejte vědět, jak vám chutnalo ;-) Aktuálně je to můj nejoblíbenější salát!

 

 

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 520 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky

Zanechte komentář

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)