opr2

Opruzeniny u dětí: Tohle zabírá na stopro!

Není to tak dávno, co jsem jednou Mikyho chtěla přebalit a teda měl rudej zadeček úplně šíleně. Přitom: Neměl v plíně naděláno, neměl ji dlouho, natírala jsem ho jako vždycky.

Vždycky jsem si myslela, že opruzeniny vznikají, když děti málo přebalujeme, když jim zadeček nenatíráme, když je dlouho necháme v pokaděné nebo pročůrané plíně. Není to ale pravda. Prý prostě stačí jeden “mokrý prd” a je to. Nemusí to být ani tím, že jste zrovna miminku změnili značku plenek, vlhčených ubrousků nebo krému na intimní partie proti opruzeninám.

Když už to bylo druhý den, co jsem mazala jako šílená a přišlo mi to horší a horší a vznikaly tam malému i zduřelé pupínky, začala jsem hledat efektivnější pomoc. Vsadila jsem na pár věcí a fakt hodně pomohly.

1.) Zadeček jsem Mikuláškovi omývala při každém přebalování plenou namočenou v odvaru z řepíku

  • Odvar z řepíku připravíte tak, že dáte lžičku čajové směsi řepíku a zalijete 250ml vody. V uzavřené nádobě necháte 15minut, pak scedíte a je to. Koupila jsem to v lékárně.

2.) Nechala jsem ho několikrát denně větrat, takže byl po omytí cca půl hodiny bez plíny

3.) Plíny jsem měnila každou hodinu, max. hodinu a půl

4.) Přestože moc nemusím Sudocream, tak jsem ho koupila, protože zanechává bílý film na zadečku dlouho a krémy Bepanthen ani přírodní Nivea SOS krém nijak nezabíraly

5.) Ráno a večer jsem ho mazala krémem Imazol krémpasta na doporučení lékárnice. Imazol krémpasta má i protizánětlivé účinky. Druhý den to bylo o polovinu lepší. A ten další den už měl zarudnutí sotva znatelné. Takže doporučuju! ;-)

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 629 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky