28938820_1018180185026104_854293234_o

Recept: Žemlovka po italsku

Tak jsme si doma po dlouhé době udělali žemlovku po italsku. Teda, já tomu tak říkám, ale ve skutečnosti je to recept Emanuela Ridiho, který tu žemlovku nebo-li zemlbábu hodně připomíná. Jen si ten jeho recept trochu upravujeme ke svému.  :rose: A i když manžel sladká jídla nemá moc rád, tak tuhle dobrotu si nikdy nenechá ujít. Chutná fakt skvěle. Možná ty „Italovy“ recepty znáte, ale pokud ne, tenhle vám sem musím dát. :rose:

Co budete potřebovat:

Zhruba 8 menších jablek

Cukr krupici

Starší veku

Máslo

Vlašské ořechy

2 vejce

0,5l mléka

 

Jak postupovat:

Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na měsíčky. Poté nakrájejte veku a lehce potřete máslem. Máslem také vymažte pečící misku. Do ní pokládejte postupně ve vrstvách veku, jablka, lehce posypte cukrem a navrch dejte ořechy. Celé to opakujte, dokud budete mít suroviny. V míse mezitím ušlehejte vejce a nechte chvíli stranou. Do hrnce nasypte zhruba čtyři lžíce cukru, lehce promíchejte a poté zalijte mlékem. Až bude cukr rozpuštěný, nechte vychladnout a teprve poté pomalu vmíchejte do rozšlehaných vajíček. Měla by vzniknout pěna. Pečte asi 30 minut na 180 stupňů.

Můj tip: S cukrem hodně šetřím. Jablka sama o sobě jsou už dost sladká, tak toho cukru není potřeba tolik.

Dobrou chuť!  ;-)  

Informace o autorovi

Mirka
Mirka
Autor s 375 příspěvky
Více informací o Mirka

John Lennon: "Láska je odpověď." Mirka: "A produktem lásky je nový život...se spoustou otázek."

Zanechte komentář

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)