M-T-16-235 (2)

VLASY: Co se smí a co se nesmí!

Těhotné by si neměly barvit vlasy. Když jsem tohle slyšela, nemohla jsem věřit vlastním uším! Tak ono nestačí, že nemůžu jíst syrové ryby, plísňové sýry, tatarák a navíc jsem a ještě nějakou chvíli budu tlustá?! Ještě ke všemu mám být hnusná s kilometrovým odrostem? NIKDY!

Hlavně jsem se to dozvěděla v době, kdy už jsem byla tuším ve čtvrtém měsíci – takže už pár návštěv u mého milovaného kadeřníka proběhlo. Jen poslední dobou se k němu ne a ne dostat. Před pár dny se mi to ale konečně po více než dvou měsících povedlo! Představa, že bych celou dobu během těhotenství nešla na dobarvení mi přišla vyloženě vražedná. Tyhle dva měsíce byly dlouhé až dost! A to nemám v genech ani šedivé vlasy a ani nic, co bych musela barvou zakrývat. Vždycky si ale připadám jako nový člověk, když od Toma odcházím. Tak jak to tedy s tím barvením vlastně je?! Můžeme být krásné i těhotné nebo jsme odsouzeny k odporně urousaným vlasům, jejichž lesk dávno odešel tam, kam slunce nesvítí? TOŤ OTÁZKA!

1.) Některé studie tvrdí, že se chemikálie mohou přenést na miminko, jiní filutové z výzkumných laboratoří zase toto tvrzení vyvracejí. Vlastně nikdo s určitostí neřekl, že je barvení vlasů v těhotenství pro miminko 100% škodlivé.

2.) Podle mého kadeřníka to mohlo být škodlivé před xxx lety, když barvy obsahovaly hodně čpavku…

3.) Vlasy byste si ale určitě barvit neměla, pokud vám padají více než před těhotenstvím, lámou se, jsou vysušené nebo se jejich kvalita o dost zhoršila. V tomto případě by je barva jen zatížila. Místo toho se doporučuje zaměřit se na balzámy nebo zábaly, které je vyživí a dodají jim potřebnou hydrataci.

A pozor! Věděly jste, že barva může na vašich vlasech v době těhotenství reagovat jinak než obvykle? Vlasy totiž prý mění svoji strukturu! :wacko:

TIPY OHLEDNĚ BARVENÍ, CO MĚ POBAVILY! (hlavně číslo 3.mi vyrazilo dech) :yes:   :scratch:   :negative:

1.) Kupte si v drogerii pěnovou barvu – kromě svůdného lesku zvětší i objem vlasů a účes bude držet lépe tvar!

  • my se vracíme do roku 89???

2.) Nemusíte spoléhat jen na chemii. Svůj účes osvěžte připnutím pramínků vlasů.

  • no třeba z přílohy časopisu Bravo, ne?

3.) Na večírek si můžete ozvláštnit účes třeba řasenkou na vlasy.

  • tak k tomuhle opravdu netuším, co říct! :unsure:

Informace o autorovi

Tereza
Tereza
Autor s 629 příspěvky
Více informací o Tereza

Snažím se v životě nemalovat si černé scénáře. Proto mám ráda citát A. Lincolna: „Většina lidí je tak šťastná, jak šťastná se rozhodla být.“

Další příspěvky